Hur man fångar en stor gädda

Hallå allihopa!

Idag skulle jag vilja skriva på svenska. Det här inlägget handlar inte om språk utan om att fiska. Jag älskar att fiska gädda, och för två veckor sedan fiskade jag upp en stor gädda som var 83 cm.

Om du vill göra detsamma så kan jag berätta lite om hur jag gjorde. Först måste man veta vad gäddor äter. Gäddor är köttätande, vilket betyder att de äter andra fiskar, men också sina artfränder. Dessutom måste man imitera en fisk. På marknaden finns det många plastfiskar.

Här är några beten som jag tycker fungerar bra i Schweiz. Om du bor i ett annat land fungerar de också där, inte bara här.

På bilden kan du se en Westin Shad Teez, några Ivy-Baits, en Fox Rage Natural Classic Shad, en Sawamura One Up Shad och en Fox Twister. Min gädda på 83 cm tog den blåa Ivy-Baits Shad 16 cm.

Hur lyckades jag lura den vackra gäddan?

Jag fiskade i en älv när det var mörkt och kastade ut beten. Jag lät betet sjunka till botten där gäddorna oftast är. Jag tog in betet och ryckte i det 4-5 gånger, lät det sjunka i fyra sekunder, ryckte i det 4-5 gånger igen, och väntade tills jag kunde känna botten. Jag lät bara betet sjunka till botten varannan gång, för att undvika att få sjögräs på kroken. Jag gjorde detta så länge jag kunde tills jag kastade ut betet igen.

Efter några timmar kunde jag känna att en fisk nappade på betet. Jag drog direkt upp spöet för att få fisken på kroken. Det kändes bra. Efter en halv minut såg jag att det var en stor gädda och då blev jag glad. Den vägde ungefär 3 kg. Vi åt den och jag måste säga att jag gillade den väldigt mycket.

Min dröm är att fiska en gädda som är över en meter. Nu investerar jag mycket mer tid i det.

Jag önskar er lycka till med att fiska er stora gädda.

Ha det bra!

Author: Danilo

My name is Danilo, I’m 21 and a language enthusiast. I speak 7 languages. What you’ll be seeing here are articles on language learning. Does this sound interesting? Well, then stick around and follow me on Instagram and Twitter. Enjoy! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*